In 1926 richtte Marcel Dedrie (°1891-1955) de patisserie op. Deze werd gebouwd op de plaats van de voormalige Amandelbroodfabriek De Haese die in WO I plat gebombardeerd werd. De huidige patisserie is nog steeds op dezelfde plaats te vinden.
1955: zijn zoon Fernand Dedrie zet samen met zijn echtgenote Nelly De Maesschalck de zaak verder. Op dat moment begonnen ze ook brood te bakken op vraag van de klant.
1990: de zonen van Fernand, Rik en Jean-Pierre zijn inmiddels aan de derde generatie toe. Het moment om het assortiment verder uit te breiden.
2023: De 4de en nieuwe generatie Koen Dedrie (zoon van Jean-Pierre) en zijn partner Ine Deburchgraeve nemen de zaak over. Zij kunnen rekenen op de expertise van Jean-Pierre en hun voltallig team.
Ze respecteren nog steeds de traditie en de oude receptuur en dat proef je, elke dag opnieuw.
![](/img/asset/aW1hZ2VzL2J1bWJhLmpwZw==/bumba.jpg?w=300&fit=crop&s=10c34893d13565c6830972762c8ac042)
![](/img/asset/aW1hZ2VzL2ZvdG9zX2lwaG9uZV9pbmUvaW1nXzEyMjMuanBn/img_1223.jpg?w=300&fit=crop&s=b1c92abe7800a34dd6e6aab6e174c48d)
![](/img/asset/aW1hZ2VzL2ZvdG9zX2lwaG9uZV9pbmUvaW1nXzQyNDcuanBn/img_4247.jpg?w=300&fit=crop&s=3ade50b94c7458cd51372ba57cbca824)